Over Stooph

We nemen de tijd en beste ingrediënten.

Het resultaat is een ongeëvenaarde smaak.

Stooph bezorgt luxe en vooral overheerlijke stoofgerechten. Het ultieme comfortfood voor Amsterdam. Heerlijk gegaard vlees en groenten met smaken uit verschillende culturen. Van Hollandse stoof tot Rendang. Vergezeld door ambachtelijke friet, rijst of roti. Onze Stoophen zijn een volwaardige maaltijd en zitten boordevol goeds. Bestel nu en eet smakelijk!

Ons Verhaal

Stoofpotten worden al sinds de oudheid gemaakt. Stoofpotten worden klaargemaakt door een gerecht gedurende lange tijd op een lage temperatuur te garen. Het oudste bekende bewijs van stoof ter wereld werd gevonden in Japan. Er zijn recepten voor stoofschotels met lamsvlees en vis in het Romeinse kookboek Apicius, waarvan wordt aangenomen dat het dateert uit de 4e eeuw na Christus. Le Viandier, een van de oudste kookboeken in het Frans, geschreven in het begin van de 14e eeuw door de Franse chef-kok die bekend staat als Taillevent, bevat verschillende soorten ragouts of stoofschotels.

In 2020 begint Stooph als onderdeel van Abbey met haar eigen interpretatie van deze stoofpotten. Waar het wordt gelanceerd als bezorgconcept tijdens de tijdelijke sluiting van het restaurant in Amsterdam. Al snel blijkt dat mensen warmlopen voor de stoofgerechten van onze chefs en het concept wordt verder uitgebreid. Meer stoofpotten en meer bijgerechten. Stooph wordt klaargemaakt om op eigen benen te staan.

Stooph is aan het uitbreiden! We staan inmiddels op eigen benen en willen stoofpotten uit alle windstreken in héél Amsterdam bezorgen. En wie weet ook daarbuiten…

Alle Stoophen worden dagelijks vers gemaakts .
Niet op de snelste manier  – maar op de juiste manier.

Onze chefs selecteren goede en eerlijke ingrediënten voor de stoophen. Waar ze deze eerder gebruikten in hun fine-dining restaurants, maken ze nu smaakvollle comfortfood voor op de bank. En dat proef je terug. De ingrediënten worden langzaam gegaard, heerlijk gekruid en staat minimaal een dag op het vuur. Net zo lang tot alle smaken en spijzen zijn ingetrokken en een harmonieus geheel vormen.

Chef Joeri

Pers & Reviews

Onze gasten bestaan uit fijnproevers, gemaksdieren, nostalgisten, wereldreizigers, schrijvers en veel meer. Ze hebben één ding gemeen… Het zijn liefhebbers van Stooph. Hieronder lees je meer over hun ervaringen.

Stooph heeft ambitie!

Wij kunnen niet wachten om onze stoofgerechten met héél Nederland te delen. Daarom zijn we opzoek naar ondernemende mensen waarmee we samen kunnen doorgroeien. Wil jij ons helpen dit ambacht verder te verspreiden? Lijkt het je fantastisch een eigen zaak te openen? Laat het ons weten en neem contact op met Stooph.

Hou je van Stooph? En van voordeel?

Weet als eerste over nieuwe producten op ons menu en de laatste aanbiedingen.